Check  Grote verzameling aan wijnen     Check  Maak eenvoudig een afspraak voor een proefsessie

Champagne AR Lenoble, 0,375L

Andere wijnen in de collectie

  • Kleur Bleek en vitaal strogeel met een gouden glans.
  • Neus Rijke en zeer goed herkenbare expressie. De combinatie van fijne broodaroma’s, bloemenhoning, hazelnoten, kweepeer en die bewuste heel subtiel oxydatieve, unieke champagne-adem die we bij de beste huizen altijd tegen komen.
  • Smaak Levendige, genereuze en door royaal maar fijn koolzuur gedragen aanzet. Totaal mondcontact en de textuur is zacht en romig al wordt die door het fijne koolzuur letterlijk doorgeprikt. Goede balans, ingetogen zuurgehalte en een finale met reliëf en wat mineraliteit.
  • Bodem De wijngaarden van Lenoble beslaan 18 hectaren en dekken 60% van hun behoefte aan druiven. Dankzij het hoge percentage druiven dat onder volledige controle valt is Lenoble verzekerd van een voortzetting van de eigen stijl van hun wijnen.
  • Vinificatie De druiven worden met een verticale houten pers onder zeer lichte druk geperst. Na vergisting van het sap en een tweede vergisting op fles ter verkrijging van de mousse, wordt na een periode van drie jaar rijping op het bezinksel van gistcellen de wijn gedegorgeerd (het bezinksel wordt verwijderd) en de fles voor de tweede maal, nu definitief afgesloten. Het suikergehalte van de betreffende cuvée wordt bepaald tijdens het vullen van het aldus gecreëerde vacuüm. Dit varieert tussen de nul, dat wil zeggen zonder zoete oplossing (de zgn. liquer d'expedition), tot een maximum van 13 gram voor een brut. Cuvée Intense kent een zeer lage dosering, slechts 5 gram.
€21,75
Land van herkomst  
Gebied  
Producent  
Druif  
Kleur  
Hout gehad  
Inhoud  
Jaargang die wij aanbieden