Check  Grote verzameling aan wijnen     Check  Maak eenvoudig een afspraak voor een proefsessie

Domaine Cailhol-Gautran

Languedoc, France

Wijnmakerij Domaine Cailhol Gautran heeft diepe roots in de Minervois, een streek in de Zuidfranse Languedoc. Het domein is opgericht in 1840 door de familie Cailhol. In 1918 nam Martin Gautran het over van de familie van zijn zwager, die in de oorlog was omgekomen.
Op dit moment staat de vijfde generatie Gautran aan het roer: Nicolas en zijn vrouw Olivia. Ze verbouwen druiven op de ongeveer 55 hectare. Die zijn gelegen op kalkplateaus op ongeveer 200 meter hoogte, op de uitlopers van het Centraal Massief. De wijngaarden worden tegen de koude noordenwind beschermd door de berg Montagne Noir.
De filosofie van Domaine Cailhol Gautran is gebaseerd op respect voor de natuur en het terroir. De wijngaarden worden op duurzame wijze bewerkt, met gebruik van biologische methoden. Het domein maakt gebruik van natuurlijke meststoffen en kruiden om de bodem te voeden en de wijnstokken te beschermen tegen ziekten en plagen.
De druiven worden met de hand geplukt en zorgvuldig geselecteerd om de hoogste kwaliteit te garanderen. Het domein produceert verschillende soorten wijn, waaronder rode, witte en roséwijnen. De rode wijnen zijn gemaakt van druivensoorten zoals Syrah, Grenache, Carignan en Mourvèdre, terwijl de witte wijnen worden gemaakt van druivensoorten zoals Roussanne, Marsanne en Grenache Blanc.
Kortom, een wijnmakerij met een rijke geschiedenis en een sterke filosofie. Hun wijnen behoren tot de beste uit de regio en zijn een uitstekend voorbeeld van wat er mogelijk is wanneer men toewijding en passie combineert met duurzame landbouwmethoden en moderne wijnmaaktechnieken

Wijnen van Domaine Cailhol-Gautran