Check  Grote verzameling aan wijnen     Check  Maak eenvoudig een afspraak voor een proefsessie

Domaine de Coussan

Andere wijnen in de collectie

  • Kleur Zachte, maar intense kleur geel. Subtiel gouden glinstering.
  • Neus Gezien de heel beperkte houtlagering (slechts 5% rijpt op barriques), toch een duidelijk herkenbare houttoets. De heel zuidelijke ligging van de wijngaarden (vrijwel tegen de Middellandse Zee aan) draagt natuurlijk ook bij aan de warme, wulpse stijl. Vrijwel alle facetten van de houtgerijpte Chardonnay vinden we terug in deze wijn: boter, crème fraîche en andere zuiveltonen. Maar ook geroosterde hazelnoten en blanke amandelen. Fractie citrus zorg voor frisheid.
  • Smaak Iets lobbige, dikke, maar zeker niet overdadig vette aanzet. Royaal en mondvullend is het zeker! Geringe zuurgraad en dat past bij zo'n type wijn. Deugdelijke lengte en dito finale. Heerlijk wulpse Chardonnay waar vele liefhebbers (m/v) zo dol op zijn... Pluspunt: een half procent minder alcohol dan voorheen. Heel veel scheelt het niet, maar we prijzen de ontwikkeling.
  • Bodem Domaine de Coussan is gelegen in het hart van de IGP Côtes de Thongue. De wijnstreek vormt als het ware een driehoek tussen de steden Faugères, Béziers en Pézenas. Kenmerkend voor de wijngaarden is o.a. de relatief lage ligging van de wijngaarden: het gros van de druivenstokken staat aangeplant op percelen op zo’n 50-100 meter boven zeeniveau. De bodem is er ontzettend divers. Van zand en kiezel, tot klei en van zachte zandsteen tot rotsformaties die 2 miljoen (!) jaar geleden zijn gevormd. Volop diversiteit in de wijngaarden dus.
  • Vinificatie Slechts 5% van de oogst rijpt op eikenhouten vaten. Het overige deel (95%) vergistte en rijpte op grote roestvrijstalen cuves.
€12,50
Land van herkomst  
Gebied  
Producent  
Druif  
Kleur  
Hout gehad  
Inhoud  
Jaargang die wij aanbieden