Check  Grote verzameling aan wijnen     Check  Maak eenvoudig een afspraak voor een proefsessie

PX Pedro Ximenez Solera 1981 Montilla Moriles Sherry

Andere wijnen in de collectie

Montilla-Moriles behoort tot de zoete wijn Pedro Ximénez Solera 1981, geproduceerd door Bodegas La Aurora. Deze PX heeft een donkere mahoniekleur die wordt verkregen uit de druiven van de variëteit “Pedro Ximénez 100%”.  Deze druiven hebben over het algemeen een restsuiker van meer dan 272 gram per liter!

De rijping van Montilla-Moriles-wijn wordt uitgevoerd in Amerikaanse eiken vaten met behulp van het systeem van soleras en criaderas, bestaande uit het mengen van een deel van de nieuwere wijnen, gelegen op de bovenste niveaus, met de oudere wijnen, uit de lagere rijen, waardoor de wijnen die zich op de grond of solera bevinden, voor consumptie worden achtergelaten.

Deze wijn komt uit een uitzonderlijke voorraad die Bodegas La Aurora bewaart als een ‘schat’, vanwege de kwaliteit van het  product en de zorg die Bodegas La Aurora erin heeft gestoken. Pedro Ximénez Solera 1981 is het bekroond met de beste prijzen die een zoete wijn van deze categorie kan krijgen.

Het wijngebied Montilla-Moriles ligt ten noorden van de Zuid-Spaanse stad Malaga. De wijnstreek staat al eeuwen bekend om de opbrengst van uitzonderlijk hoge kwaliteit Pedro Ximénez druiven. Deze druivensoort wordt gebruikt voor de productie van zowel droge als zoete Montilla. 

 

€37,50
Land van herkomst  
Gebied  
Producent  
Druif  
Kleur  
Hout gehad  
Inhoud  
Jaargang die wij aanbieden