Check  Grote verzameling aan wijnen     Check  Maak eenvoudig een afspraak voor een proefsessie

Rutherford Ranch Chardonnay

Andere wijnen in de collectie

100% Chardonnay. 

Een volle wijn met fruitige aroma's, waaronder rijpe Aziatische peer, gedroogde abrikoos en witte perzik. Ook tonen van gebakken appeltaart met geroosterde eiken tonen van karamel en kruiden. In de mond eiken tonen als vanille en zoete eik en eindigt met een vleugje citroen meringuetaart. 

Domein
Het wijngoed is gelegen aan het schilderachtige Silverado Trail in Napa Valley, in het district Rutherford. Van Napa's zestien aangewezen AVA's (American Wine Area) staat Rutherford bekend om het produceren van de onovertroffen Cabernet Sauvignon samen met andere premium druivenrassen. Bezoekers worden zeven dagen per week verwelkomd en kunnen ontspannen en wandelen in de 100 jaar oude olijfgaard van hun landgoed. Rutherford Ranch Winery bevindt zich aan de kant van de oorspronkelijke Round Hill Winery die in 1978 werd opgericht door Ernie Van Asperen, Virginia Van Asperen en Charlie Abela. Toen de Van Asperens in 2000 met pensioen gingen, namen Marko en Theo Zaninovich, oude aandeelhouders van de familie Van Asperen, de wijnmakerij over. De wijngaarden van het landgoed werden herplant met superieure wijnstokken en het wijnhuis en het proeflokaal hebben sindsdien een ingrijpende renovatie ondergaan. Toch blijven de 100 jaar oude olijfboomgaard en bescheiden charme van het landgoed ongewijzigd. 

Vinificatie
Rijping op roestvrijstalen vaten en Franse eikenhouten vaten. 

Lekker bij
Dit is een heerlijke, veelzijdige wijn die zeer geschikt is als aperitief. Lekker bij kip en gegrilde vis voorgerechten, romige groentesoepen of een selectie van kazen.

€26,50
Land van herkomst  
Gebied  
Producent  
Druif  
Kleur  
Hout gehad  
Inhoud  
Jaargang die wij aanbieden