Check  Grote verzameling aan wijnen     Check  Maak eenvoudig een afspraak voor een proefsessie

Ca dei Frati Lugana Brolettino

Andere wijnen in de collectie

100% Turbiana. 

De complexiteit van deze wijn komt ten volle tot uiting. De neus is rijk aan rijp fruit (perziken en gele appels) en wilde rozenblaadjes, met hints van verse balsamico. Vol en goed gestructureerd in de mond, maar desondanks blijft de frisheid en elegantie altijd behouden. 

Domein
In 1939 verhuisde Felice Dal Cero naar een huis in Lugana di Sirmione, overtuigd van het potentieel van dit wijngebied. Uit documenten blijkt dat Cà dei Frati reeds bestond in 1782, toen bekend als “het huis met een wijnkelder in Lugana", genoemd naar ‘de plaats van de broeders’. Mede dankzij Felice’s zoon Pietro werd in 1969, na 30 jaar intensieve arbeid in de wijngaarden en de kelder, de DOC opgericht en bottelde Pietro zijn eerste Lugana Casa dei Frati. Het milde klimaat van het Gardameer is één van de belangrijkste factoren die ervoor zorgen dat er zulke kwaliteitswijnen geproduceerd kunnen worden. De Pelér wind die neerstrijkt over de Riva del Garda zorgt voor een grote variëteit aan temperaturen waardoor het karakter van de druiven volledig tot zijn recht komt. De grote massa water van het meer werkt bovendien als warmteregulator waardoor dit een ideaal microklimaat is, ondanks de vlakheid van dit gebied. 

Bodem
De samenstelling van de bodem is kalkrijke klei. 

Expositie
De druiven komen van verschillende wijngaarden: I Frati, Sirmione Ronchedone, Desenzano del Garda. 

Opbrengst
9000 kg opbrengst per hectare. 

Vinificatie
Vinificatie in roestvrijstalen tanks en houten vaten. De malolactische gisting gebeurt in houten vaten. Rijping van 10 maanden in barriques gevolgd door 3 maanden in de fles. 

Lekker bij
Ideaal met krachtige wintersoep, bonen, pastagerechten met witte sauzen, wit vlees en gevogelte, halfrijpe kazen, rijke visgerechten en schaaldieren.

€27,95
Land van herkomst  
Gebied  
Producent  
Druif  
Kleur  
Hout gehad  
Inhoud  
Jaargang die wij aanbieden